Студія онлайн-освіти EdEra й Український інститут за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження» створили безоплатний англомовний онлайн-курс «Ukrainian Culture: Understanding the Country and its People».

Курс розповідає про особливості формування української культури й суспільства. Лекції буде читати швейцарський режисер Марк Вілкінс, який живе у Києві.

Автори курсу кажуть, що він буде корисний тим, хто викладає дисципліни, пов’язані з Україною, зокрема українську мову, або хоче представляти світові культуру України.

Цей курс буде включати десять лекцій:

  • про мистецтво під час війни;
  • у яких історичних умовах формувалась українська культура;
  • як різні етнічні й національні групи формували український простір;
  • як травматичний досвід 20 століття вплинув на культуру харчування українців.

Повний список тем можна переглянути за посиланням.

У розробленні цих лекцій брали участь головна редакторка видавництва «Віхола» Ольга Дубчак, спізасновниця проєкту «Їжакультура» Олена Брайченко, наукова співробітниця Університету Джорджа Вашингтона Світлана Бєдарєва. Повний список тут.

Щоб пройти курс, треба зареєструватися на міжнародній освітній платформі Udemy.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Марк Вілкінс – швейцарський режисер, який жив у Берліні й Нью-Йорку, але у 2016 році вирішив переїхати до Києва. Він є співзасновником галереї сучасного мистецтва The Naked Room, заміського котеджу The Riverbird’s Nest і гастроспільноти «Рейтарська Circle», а також співорганізатором вінтажного маркету Kyivness. У травні його відеопроєкт зібрав 50 тисяч доларів на підтримку України.


Наприкінці жовтня студія EdEra запустила безоплатний курс про те, як перейти на українську мову.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі