Безоплатний курс під назвою «МовиТИ» про те, як перейти на українську мову, запустила студія онлайн-освіти EdEra.

Його автори кажуть, що курс «допоможе залюбитися в українську до нестями» та дозволить «пізнати українську такою, якою вона є: з діалектами, суржиком, афоризмами та лайкою», без академічних правил і винятків.

Онлайн-курс містить пять модулів. Там пояснюватимуть, чому переходити на українську буває страшно і як подолати ці страхи; чому помилки – це добре; як легко розширити словниковий запас; чому жива мова (говірка чи суржик) – це не соромно та як вдосконалювати мову протягом життя.

Курс призначений для тих, хто вивчав українську в школі та університеті, але мало практикував у житті; хто хоче говорити українською, але боїться здатися смішним чи зробити помилку; для тих, хто вагається, переходити на українську чи ні, кажуть у EdEra.

Крім лекцій, обіцяють практичні поради, добірки книг, фільмів та інших «корисностей». Своїм досвідом переходу на українську також поділяться фронтмен гурту «Антитіла» Тарас Тополя та телеведучий Олександр Педан. Ведучим курсу став переможець Global Teachers Prize 2021, учитель української мови та літератури Артур Пройдаков.

Пройти курс можна за посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Для поліпшення знання української мови автор українського аналогу Wordle Олександр Козлов створив безкоштовну «Гру слів».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі