Фільм «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач висунули як претендента на боротьбу за премію «Оскар» від України, повідомляє Український оскарівський комітет.

Стрічка змагатиметься за номінацію в категорії «Найкращий міжнародний повнометражний фільм».

Члени комітету обирали між двома фільмами – «Снайпер. Білий ворон» і «Клондайк» Марини Ер Горбач.

«Клондайк» зображує історію родини, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області. Коли Ірка й Толік очікують народження першої дитини, війна вривається в їхнє життя разом з уламками збитого «боїнга». Жінка відмовляється евакуюватися, навіть коли село захоплюють озброєні угрупування.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Український оскарівський комітет 2 вересня повідомив, що отримав лише одну заявку на участь у нацвідборі на премію «Оскар» у категорії «Найкращий міжнародний повнометражний фільм». Це була заявка від фільму «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач.

Однак 5 вересня до списку кандидатів додали також ​​фільм «Снайпер. Білий ворон» режисера Марʼяна Бушана, який «через не залежні від організаторів технічні моменти» спочатку не потрапив до переліку поданих.


Світова прем’єра «Клондайку» відбулася на найбільшому фестивалі незалежного кіно США «Санденс». Стрічка здобула приз за найкращу режисуру.

Фільм спільного виробництва України й Туреччини також показали на Берлінському кінофестивалі. Загалом покази відбулися вже на понад 60 кіноподіях.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі