У кінотеатрі «Жовтень» покажуть стрічку швейцарського режисера Марка Вілкінса, який із 2016 року живе в Києві, повідомляє кінокомпанія «Артхаус Трафік».

Трейлер стрічки Марка Вілкінса «Свята покровителька неможливого»

Фільм має назву «Свята покровителька неможливого» (The Saint of the Impossible). Він знятий за книгою «Святий Антоній» нідерландського письменника Арнона Ґрюнберґа. Події розгортаються в Нью-Йорку: «Деконструкція Американської мрії. Убивство, поліцейський рейд і фотографія загадкової дівчини  молода іммігрантка мусить зібрати воєдино всі шматочки пазла, щоб розкрити таємницю зникнення її синів-близнюків».

Кінопокази дебютного повнометражного фільму швейцарського режисера відбудуться 13 й 14 серпня. У перший день відбудеться відкриття за участі режисера Марка Вілкінса й тимчасово повіреного в справах Швейцарії в Україні Альваро Боргі, а наступного дня буде повторний показ стрічки.

Ці спецподії – продовження фестивалю «Тиждень швейцарського кіно», який з 2017 року щоліта проходить в Україні, але цьогоріч скасований через повномасштабну війну. Захід проводять кінокомпанія «Артхаус Трафік» і посольство Швейцарії в Україні.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Режисер Марк Вілкінс є співзасновником галереї сучасного мистецтва The Naked Room, заміського котеджу The Riverbird’s Nest і гастроспільноти «Рейтарська Circle», а також співорганізатором вінтажного маркету Kyivness.

Ми розповідали про квартиру в будинку 1912 року на Рейтарській, що належить режисеру Марку Вілкінсу, який залишався в Києві після початку повномасштабного вторгнення РФ.

Світова прем’єра фільму Вілкінса «Свята покровителька неможливого» відбулася у 2020 році на Міжнародному кінофестивалі в Сан-Паоло (Бразилія). Американська прем’єра пройшла у 2021 році на кінофестивалі в Маямі.

Стрічка здобула Премію критиків за найкращу режисуру на Міжнародних днях кіно в Гофі (Німеччина), а виконавиця головної ролі Маґалі Сольє одержала нагороди за свою гру на Міжнародному кінофестивалі Love is Folly (Болгарія) й кінофестивалі в Цюриху (Швейцарія).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі