Держприкордонслужба України не видавала Аліні Паш довідку про в’їзд до Криму з української території, повідомляє «Суспільне» з посиланням на ДПСУ.

Як пише «Українська правда», Держприкордонслужба зараз тільки опрацьовує звернення співачки щодо її перетину адмінкордону, яке вона надіслала відомству.

UPD. Водночас менеджерка Аліни Паш заявила, що довідку про в’їзд співачки до Криму «Суспільному» надав член команди, а не співачка особисто. За її словами, наразі в команді розбираються, як цей документ отримали, і чекають відповідь на запит від ДПСУ.

UPD. За словами голови правління «Суспільного» Миколи Чернотицького, ДПСУ мають надати відповідь до 11:00 16 лютого. Після цього зберуть оргкомітет Євробачення, куди запросять співачку й ухвалять остаточне рішення.


«Суспільне», яке є організатором національного відбору на Євробачення-2022, звернулося до Держприкордонслужби, щоб підтвердити або спростувати підроблення довідки про поїздку Аліни Паш до Криму. Суспільний мовник зазначив, що не буде підписувати угоду зі співачкою щодо участі в Євробаченні, поки не з’ясує всі факти.

Раніше організатори конкурсу вже зверталися до прикордонників із цим питанням, але там відмовилися надати інформацію, посилаючись на конфіденційність.

Натомість команда Аліни Паш надала «Суспільному» документ, у якому йдеться про те, що в серпні 2015 року вона нібито перетинала адмінкордон зі сторони України та виступала на приватному заході українців у Криму.

Після цього активіст Сергій Стерненко заявив, що має «дуже серйозні й обґрунтовані підстави стверджувати, що «довідка», оприлюднена командою Аліни Паш, є підробленою». За даними Стерненка, у 2015 році співачка нібито їздила в Крим через територію Росії, чим порушила правила перетину державного кордону.

Аліна Паш перемогла у фіналі національного відбору на Євробачення-2022, який пройшов 12 лютого. Вона мала поїхати представляти Україну на пісенний конкурс в Італії. Але якщо виявиться, що порушувала правила перетину кордону, вона не зможе взяти участь у Євробаченні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: «Суспільне»