«Суспільне», яке є організатором національного відбору на «Євробачення-2022», звернулося до Держприкордонслужби, щоб підтвердити або спростувати підроблення довідки про поїздку переможниці нацвідбору Аліни Паш до Криму.

Суспільний мовник також зазначив, що не буде підписувати угоду з Аліною Паш щодо участі в «Євробаченні», поки не з’ясує усі факти й не закінчить перевірку.

Раніше організатори конкурсу вже зверталися до ДСТУ, але там відмовили в наданні інформації, посилаючись на конфіденційність. Натомість команда Аліни Паш надала «Суспільному» документ, де йдеться про те, що в серпні 2015 року вона перетинала адмінкордон зі сторони України та виступала на приватному заході українців у Криму.

Після цього активіст Сергій Стерненко заявив, що має «дуже серйозні й обґрунтовані підстави стверджувати, що «довідка», оприлюднена командою Аліни Паш, є підробленою».

За словами Сергія Стерненка, із власних джерел у ДПСУ й інших структурах, йому стало відомо, що у 2015 році співачка їздила в Крим через територію Росії, чим порушила правила перетину державного кордону. Тому активіст закликав «Суспільне» перевірити справжність документів, які надала команда Аліни Паш.


У суботу, 12 лютого, пройшов нацвідбір на «Євробачення-2022». За результатами голосування членів журі й глядачів у ньому перемогла Аліна Паш, яка отримала 15 балів. Вона поїде представляти Україну на пісенному конкурсі в Італії. Півфінали «Євробачення» пройдуть 10 та 12 травня, а фінал – 14 травня.

Через помилки ведучих під час оголошення балів інший учасник нацвідбору Kalush Orchestra запідозрив організаторів у фальсифікації результатів на кориcть Аліни Паш.

13 лютого «Суспільне» прокоментувало результати нацвідбору щодо достовірності результатів, щодо помилки під час оголошення балів і поїздок Аліни Паш до Криму.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: «Суспільне»