«Суспільне», яке є організатором національного відбору на «Євробачення-2022», прокоментувало результати конкурсу, у якому перемогла Аліна Паш.

Щодо помилки під час оголошення балів

Так, під час оголошення результатів голосування глядачів у прямому ефірі назвали невірні бали учасників: Michael Soul (1 бал), гурт «Our Atlantic» (2 бали), Barleben (3 бали). Крім того, на екрані не відображалася таблиця загальних результатів.

Підрядник-виробник телеверсії нацвідбору ТОВ «Френдс Про ТВ» пояснив, що це сталося через помилку редакторки, яка дублювала результати в навушник ведучому Тімуру Мірошниченку. Вона нібито «переплутала стовпчики і почала читати результати не по голосуванню глядачів, а підсумкові».

«Таким чином, вона спантеличила ведучого і графічного редактора, що виводив таблицю з результатами на екран. Через спроби внести правки у файлі стався збій і таблиця зникла з екрана», – пояснив продюсер та керівник компанії «Френдс Про ТВ» Олексій Гончаренко.

Щодо достовірності результатів

Як зазначає «Суспільне», підрахунок голосів перевіряла аудиторська фірма PwC, яка займається цим вже шостий рік поспіль. У фірмі підтвердили, що фальсифікацій не було.

«Ми провели процедури, щоб впевнитись, що результати голосування глядачів з системи SMS-голосування, суддів та загальний бал правильно передані ведучим в конверті, а також що загальний рейтинг учасника визначено на основі суми отриманих балів та відповідно до правил Національного відбору», – зазначила партнер PwC в Україні Олена Волкова.

Щодо поїздок Аліни Паш до Криму

«Суспільне» також оприлюднило документ, який підтверджує, що Аліна Паш подорожувала до Криму законно, через КПВВ на адмінкордоні з материковою Україною. 

Сама співачка раніше заявляла, що не виступала в Росії та в Криму, а їздила туди з особистих причин. 


У суботу, 12 лютого, пройшов нацвідбір на «Євробачення-2022». За результатами голосування членів журі й глядачів у ньому перемогла Аліна Паш, яка отримала 15 балів. Вона поїде представляти Україну на пісенному конкурсі в Італії. Півфінали «Євробачення» пройдуть 10 і 12 травня, а фінал – 14 травня.

Через помилки ведучих під час оголошення балів інший учасник нацвідбору Kalush Orchestra запідозрив організаторів у фальсифікації результатів на кориcть Аліни Паш.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: «Суспільне»