Міська влада планує зробити прокол у насипу залізниці між Русанівськими Садами й Райдужним масивом, щоб пустити рух транспорту з Подільського мостового переходу в напрямку вулиці Оноре де Бальзака, про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник в інтервʼю «Економічній правді».

Микола Поворозник зазначає, що тимчасова дорога виходитиме в новий тунель під залізничним полотном Київського вузла, яким їздить Kyiv City Express. Обіцяють облаштувати транспортний хаб біля зупинки трамвая «Троєщина-2», що дозволить сполучити громадським транспортом Поділ з Троєщиною й Вигурівщиною альтернативним маршрутом.

«Проєкт розвитку тролейбусної мережі є. Іде тендер на купівлю тролейбусів з автономним ходом, щоб можна було будувати маршрути без підключення до мережі. Навіть ситуація з «Теремками» доводить, що альтернативи метро нема», – коментує Поворозник.

 

Подільсько-Воскресенський міст будували протягом 31 року. Рух мостом для спецтранспорту й автобусів запустили 1 грудня. 

У жовтні 2022 року з’явилися повідомлення, що на будівництво Подільсько-Воскресенького мосту виділять 183 мільйони гривень з бюджету міста. Прокуратура висловила занепокоєння й попросила Київраду переглянути рішення. Київрада, зі свого боку, заявила, що не виділяла грошей на будівництво.

У лютому 2023 року прокуратура з’ясувала, що на будівництві мосту розікрали 36 мільйонів гривень. Пізніше Північний апеляційний господарський суд також зобов’язав підрядника «Еко-буд-трейд» сплатити до держбюджету 182,5 мільйона гривень за змову під час участі в закупівельних торгах.

У червні Київська прокуратура повідомила, що під час будівництва Подільського мосту могли розікрасти ще 104 мільйони гривень. Про нову підозру повідомили директору комунального підприємства «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд».

У грудні Подільська окружна прокуратура повідомила про підозру виконувачу обов’язків директора КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва» за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки під час будівництва Подільсько-Воскресенського мосту.

У 2024 році планують продовжити будівництво ділянки з Подільського-Воскресенського мосту на вулицю Оноре де Бальзака. Також передбачили фінансування об’єктів будівництва дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар з електродепо в Подільському районі.