На 96 залізничних вокзалах України із середини жовтня почали працювати «пункти незламності», пише пресслужба «Укрзалізниці».

У залізничних пунктах незламності буде безперебійне опалення, резервне електроживлення і звʼязок завдяки Starlink. Там можна буде безкоштовно підзарядити техніку. Такі пункти працюють у Херсоні, Миколаєві, Краматорську, Словʼянську, Києві, Львові.

«Також до населених пунктів, де це буде потрібно, готовий виїхати Food train і забезпечити мешканців теплою їжею», – додає голова правління «Укрзалізниці» Євген Лященко.

   

До початку опалювального сезону в застосунок «Дія» додадуть інформацію про «пункти незламності». Це має бути «зручний сервіс», де зберуть дані про кожен пункт, його розташування й наявність необхідного обладнання для забезпечення світла, тепла і зв’язку.

Уперше за пів року через масовану ракетну атаку в ніч на 21 вересня зазнали пошкоджень окремі об’єкти енергосистеми в західному й центральному регіонах, повідомляють  в «Укренерго». Споживачі в Рівненській і Житомирській областях були частково знеструмлені. Також під час атаки зазнали пошкоджень мережі обленерго в Дніпропетровській, Київській, Харківській областях. Але в «Укренерго» додають, що поки зарано робити висновки щодо початку нової терористичної кампанії РФ проти цивільної інфраструктури України.

   

«Пункти незламності» – місця, де можна відпочити, підзарядити телефон або погрітися, їх почали запускати в Україні наприкінці листопада 2022 року на тлі перебоїв зі світлом, водою й теплом. Після завершення опалювального сезону пункти обігріву перевели в режим очікування й обіцяють розгортати в разі надзвичайних ситуацій.