У ніч на 21 вересня РФ здійснила масований обстріл України, повідомляють у МВС.

Українські сили ППО знищили 36 крилатих російських ракет у ніч на 21 вересня, повідомляють Повітряні сили ЗСУ. Загалом росіяни запустили 43 крилаті ракети. Їх запускали кількома хвилями з різних напрямків, постійно змінюючи курс за маршрутом.

Черкаси

Унаслідок ракетного удару по будівлі готелю в центральній частині міста виникла пожежа. Також загорілися павільйони на ринку. Сім людей постраждали. Одну людину врятували з-під завалів, 10 людей евакуювали. На місці працюють рятувальники.

UPD. У Черкасах кількість травмованих зросла до десяти, уточнюють у МВС. Рятувальні роботи тривають.

Київ

Сили ППО знищили близько 20 російських цілей над Києвом, повідомляють у КМВА. Сім людей постраждали, зокрема й дитина.

Дарницький район

За даними КМВА, пошкоджені автомобілі й нежитлові приміщення. Віталій Кличко пише, що уламки пали поряд з інфраструктурним об’єктом. Також постраждав гуртожиток закладу профтехосвіти й СТО.

Сім людей постраждали, трьох із них госпіталізували. Серед них 18-річна дівчина і 9-річна дівчинка з будинку поряд.

Шевченківський район

Уламками ракети пошкоджена газова труба. Також вибило вікна в гуртожитку поруч. Медики госпіталізують 16-річну дівчину з гострою реакцією на стрес, повідомляє Віталій Кличко.

Святошинський район

У деяких мікрорайонах унаслідок обстрілу немає світла й води. Перебої з електропостачанням, за даними КМДА, уже усунули.

Голосіївський район

Пошкоджені вікна в п’ятиповерховому будинку.

Також повідомляли про падіння уламків у Деснянському районі.

Київщина

Падіння уламків спричинили пожежі на території підприємств. Крім того, пошкоджений приватний сектор. Дві людини отримали поранення. Також, за даними Офісу генпрокурора, постраждала будівля лікарні.

UPD. Кількість постраждалих зросла до трьох, повідомляють в ОВА. Уламки також впали на території профтехзакладу.

Харків

Через російську атаки зруйнована складська будівля, постраждали дві людини за даними МВС. Їх госпіталізували. Кількість поранених зросла до трьох, повідомляють в Офісі гепрокурора.

В ОВА зазначають, що росіяни завдали шість ударів по місту, зокрема в Слобідському районі. Є пошкодження цивільної інфраструктури, інформація щодо постраждалих перевіряють.

Львів

За даними ОВА, росіяни нанесли три ракетні удари по території Дрогобича. Два удари по промисловому об’єкту. Загорівся цех, зруйнована триповерхова будівля складу. Ще одне влучання з пожежею по приватному двоповерховому складу. Постраждалих немає. Також про збиття чотирьох російських ракет повідомляє мер Львова.

Рівненська область

Російські ракети влучии в енергетичну й цивільну інфраструктуру. Постраждали також СТО і пʼять автівок. Без жертв, повідомляють в ОВА.

Сили ППО також працювали в Хмельницькій області.