Власник  X (Twitter) Ілон Маск опублікував мем про президента Володимира Зеленського та допомогу Україні.

«Коли минуло пʼять хвилин, а ти не попросив допомоги в мільярд доларів», – написано на картинці, яку запостив Ілон Маск.

Подібний «жарт» Маска викликав низку критичних коментарів у соціальній мережі. Користувачі зазначають, що негатив Маска спрямований на Зеленського через те, що він «стоїть проти Путіна, чого б ніколи не зміг Ілон Маск». 

Ось декілька реакцій на цей мем:

Компанії Ілона Маска: Tesla Motors Inc., SolarCity Corp. і Space Exploration Technologies Corp., відома як SpaceX – разом отримали приблизно 4,9 мільярда доларів державної підтримки, пише видання Los Angeles Times.

Ця сума включає множинні гранти, податкові пільги, будівництво заводів, пільгові кредити й екологічні кредити.

Деякі користувачі висміюють бізнесмена у відповідь, натякаючи на його прихильне ставлення до Кремля.

   

Політика Ілона Маска в X (Twitter) допомогла поширити російську пропаганду. Згідно з дослідженням Єврокомісії, аудиторія й охоплення облікових записів, пов’язаних із Кремлем, зросло по всій Європі не лише в X, але й у соцмережах Meta. Ще більше зростання таких облікових записів зафіксували в першій половині 2023 року через скасування стандартів безпеки в X.

Ілон Маск хоче зробити X (Twitter) повністю платним. Він вважає, що введення плати за перебування на платформі – це єдиний спосіб усунути проблему ботів. За його словами, X перейде «до невеликої щомісячної оплати», однак конкретну суму й терміни нововведення він не назвав.

Власник соцмережі X (раніше – Twitter) Ілон Маск заявив, що планує видалити функцію блокування для користувачів у додатку.  За словами Маска, ця функція «не має сенсу», тож зникне із X, за винятком приватних повідомлень.

У першому інтервʼю Ронана Ферроу (американський журналіст, який став лауреатом Пулітцерівської премії 2018 року) для українського медіа, The Village Україна розпитали його про вплив Ілона Маска на війну Росії проти України, чому він порівнює Маска з окремою державою й чи дійсно той говорив із Путіним.