Штучний інтелект Bard від Google буде перевіряти факти у своїх відповідях й аналізувати особисті дані користувачів, пише Reuters із посиланням на Alphabet Inc.

Bard дозволить користувачам імпортувати свої дані з інших продуктів Google за допомогою розширення Bard Extensions. Наприклад, штучний інтелект зможе шукати файли на Google-диску або надавати короткий опис папки вхідних повідомлень на Gmail. У Bard також працюють над тим, щоб отримувати інформацію не лише із застоунків Google, але й від зовнішніх компаній.

Старший директор із продуктів Google Джек Кравчик також додає: команда працює над проблемою неточних відповідей, щоб штучний інтелект «міг визнати, що не впевнений». Для цього відповіді Bard зіставлятимуть із результатами пошуку Google.

Ще одна функція Bard дозволятиме користувачам запрошувати інших користувачів до «розмови» зі штучним інтелектом.

Нові функції вводять, щоб «наздогнати за популярністю»  ChatGPT від OpenAI. У серпні Bard отримав 183 мільйони відвідувань, що становить 13% від відвідувань ChatGPT за даними аналітичної компанії Similarweb.

   

Google анонсував чат-бот на основі штучного інтелекту Bard у лютому 2023 року, який став конкурентом ChatGPT від OpenAI. Чат-бот на основі ШІ від Google став доступним в Україні всередині липня. Ми розповідали про чат-бот Bing від Microsoft, який планує наздогнати конкурентів, а також «темну» сторону пошуковиків.