В історичному центрі Праги заборонили паркувати електросамокати, пише The Mayor.

Зараз це рішення діє в громадських місцях, наприклад, парках і тротуарах району «Прага-1», але влада району збирається звернутися до міської влади з проханням поширити заборону на всю історичну зону чеської столиці. Ініціатори норми вважають, що оператори прокату повинні мати дозволи від місцевої влади на використання доріг згідно з чеським законодавством.

У Празі працюють два оператори: Bolt і Lime. Заборона паркування електросамокатів не означає заборону користування ними в історичному центрі, зазначає видання.

За пів року, із січня до кінця липня 2023 року, поліцейські розглянули 4352 порушення, пов’язані з використанням електросамокатів у Празі, каже директор муніципальної поліції району Мирослав Стейскал. Поліція виписала штрафів приблизно на 45 000 євро (1,1 мільйона чеських крон). Для порівняння, кількість порушень, пов’язаних із велосипедами за цей період, становила 560, тобто приблизно увосьмеро менше.

   

Париж став першою столицею у Європі, де заборонили електросамокати з 1 вересня. Компанії планують перенести свої електросамокати на ринки інших країн, де вони працюють.  Про те, чи варто забороняти електросамокати, запитували в мешканців на референдумі у квітні. Він показав, що більшість містян вважають ці транспортні засоби «перешкодою».