Соцмережа X (раніше – Twitter), оновила свою політику конфіденційності. Тепер планують збирати біометричні дані користувачів, повідомив Bloomberg.

У компанії кажуть, що будуть робити це зі згоди користувачів.

X не уточнили, що саме вони вважають біометричною інформацією, хоча інші компанії використовували цей термін для опису даних, зібраних з обличчя, очей і відбитків пальців людини.

Представник компанії X із Сан-Франциско підтвердив таку зміну політики, проте подробиць не уточнив.

Компанія X також заявила, що має намір збирати інформацію про роботу й освіту користувачів.

   

Власник соцмережі X (раніше – Twitter) Ілон Маск заявив, що планує видалити функцію блокування для користувачів у додатку

У соцмережі X «незабаром» зʼявиться функція відеодзвінків. На платформу додадуть відеочат, де можна буде здійснювати дзвінки, не повідомляючи іншим користувачам свій номер.

У жовтні 2022 року власником Twitter став Ілон Маск, який придбав компанію за 44 мільярди доларів й анонсував створення на базі Twitter «нового застосунку X  для всього». Маск майже відразу звільнив топменеджмент компанії, запровадив плату за галочку верифікації у Twitter і почав стягувати плату за двофакторну аутентифікацію через SMS. 

Наприкінці липня 2023-го соцмережа змінила лого на X й оновила кольорове оформлення. Також платформа тепер використовує новий фірмовий шрифт Chirp.