Проєкт хвилеподібного моста на Оболоні зазнав змін, підтвердив архітектор проєкту Андрій Миргородський.

Напередодні місцеві жителі почали публікувати фотографії будівництва переправи, з яких стало зрозуміло, що споруда відрізнятиметься від початкових візуалізацій.

Будівництво моста. Фото: Богдана Бещасна

Перші візуалізації моста. Зображення: КМДА

Миргородський заявив, що візуалізації, опубліковані раніше, лише ілюстрували ідею, а остаточні проєктні рішення відображені на інших рендерах, які досі не оприлюднювали.

Актуальні рендери. Зображення: Андрій Миргородський 

У коментарях до допису місцевої жительки архітектор поділився актуальними рендерами та додав, що проєкт зазнав змін на шляху від ідеї до інженерного рішення, які залежали від «розвитку технологій, професійності інженерів та бюджету будівництва».

Динамічне підсвічування конструкції передбачене в остаточному проєкті, підтвердив Миргородський.

 

Фотографію, на якій видно перші дві «хвилі» конструкції мосту, напереродні оприлюднила місцева жителька та активістка Богдана Бещасна.

Будівництво мосту завершать восени 2023 року, розповідав архітектор проєкту. Водночас у Оболонській РДА у квітні повідомляли, що запланований термін завершення будівництва – 2024 рік. 

Міст стане частиною розважального парку із пляжем, велодоріжками, зоною для барбекю, фудкортом, спортивними й дитячими майданчиками, набережною з причалом для човнів, який будують на Оболонському острові.

У січні 2023-го стало відомо, що міст-хвилю з Оболонської набережної добудують за кошти паризької агломерації. На той період вже звели три опори моста. У липні 2,5 мільйона доларів на добудову хвилеподібного моста також вирішив виділити Тайвань.