Петиція, де вимагали відновити історичний будинок на Володимирській, 21/20, набрала 6000 підписів, тобто кількість, необхідну для розгляду.

Авторка петиції закликала надати будинку статус історичної пам’ятки, вилучити його у власника за неналежний догляд і повернути громаді, щоби відкрити в будинку музей історії української державності.

Історичну будівлю, з балкона якої Михайло Грушевський нібито виголошував Акт злуки в січні 1919 року, хотіли знести заради офісного центру. За інформацією фахівців Музею історії міста Києва, у наявних історичних джерелах немає доказів виступу Грушевського на балконі саме цього будинку, однак науковці пообіцяли продовжити шукати підтвердження в архівах.

Цей житловий будинок із готелем і рестораном «Давня Русь» внесли до Переліку обʼєктів культурної спадщини на початку липня. У КМДА кажуть, що це «цікавий зразок поєднання житлових і нежитлових функцій у малоповерховій забудові».

   

Історичний будинок на Софійській площі звели в 1869–1870 роках за проєктом архітектора Сопоцинського. Охоронний статус будівлі Мінкульт скасував ще у 2011 році, хоч будинок і розташований у буферній охоронній зоні памʼятки ЮНЕСКО й належить до комплексу памʼяток національного значення «Софія Київська».