На проспекті Володимира Івасюка почали облаштовувати велосипедні доріжки, пишуть у «Київ – Велосипедне Місто».

Згідно з концепцією розвитку велосипедної інфраструктури Києва, по проспекту Володимира Івасюка пролягає магістральний велосипедний маршрут №4 «Оболонь–Поділ–Центр», який запроєктовано парною стороною вулиці.

Їх зʼєднають з уже створеними велодоріжками на проспекті Степана Бандери, вулиці Набережно-Рибальській і на Північному мосту.

Це поєднання веломережі дасть змогу мешканцям Оболоні дістатися на велосипеді до станції метро «Почайна», парку Муромець і до Труханового острова.

Згідно з проєктом, велодоріжки повинні бути двосторонні, шириною два метри, із покриттям з асфальтобетону з обох сторін вулиці.

   

9 червня 2023 року стало відомо, що в департаменті транспортної інфраструктури КМДА ліквідували сектор розвитку веломережі. У документі вже відсутні посади, що відповідають за розвиток велосипедної інфраструктури в Києві й виконання Концепції розвитку велосипедної інфраструктури, коментують у ГО «Київ – велосипедне місто».

   

У департаменті транспортної інфраструктури КМДА стверджують, що працівники сектору розвитку веломережі перейшли до КП «Центру організації дорожнього руху» (ЦОДР), який також підпорядкований дептрансу.