У книгарні «Сяйво книги» відкриють секцію «Книга про російсько-українську війну».

Під час заходу буде проходити обговорення «Чому важливо під час війни писати про війну і що це означає в історичному контексті?»

У новій секції «Книга про російсько-українську війну» можна буде знайти книжки, які цьогоріч були представлені на Книжковому Арсеналі. Асортимент буде оновлюватися.

До участі запрошені письменники й військовослужбовці. Зокрема, будуть Богдан Назаренко й Антон Меч.

Команда «Сяйво книги» саме ву цей день відновить співпрацю зі Спілкою письменників України, що є також знаковою подією для найстарішої книгарні Києва. 

Муніципальну книгарню вважають найстарішою книгарнею Києва. Її відкрили в 1944 році, після звільнення Києва від німецької окупації. У книгарні проводили літературні вечори Остап Вишня, Павло Тичина й Максим Рильський. Зараз цю традицію хочуть продовжити.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Редакторка The Village Україна Вікторія Кудряшова відвідала книгарню й розпитала Гліба Малича й Асю Хазову про те, як це – працювати в муніципальній книгарні, як конвертували російськомовні книжки в макулатуру й збирали мобільні бібліотеки для військових і як готуються представляти секцію воєнної літератури на «Книжковому Арсеналі».



Коли

28 липня, о 17:00

Де

вулиця Велика Васильківська, 6

Скільки

Безкоштовно


 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі