КМДА проведе конкурс на посаду голови антикорупційного департаменту, заявив міський голова Віталій Кличко на сесії міськради, цитує «Київвлада».

Кличко попросив висунути своїх представників у громадського центру протидії корупції, НАЗК, НАБУ та Transparency International.

«Конкурс буде відкритий і прозорий», – сказав мер. 

Поки проводитимуть конкурс, новий антикорупційний департамент тимчасово очолюватиме представник антикорупційного управління КМДА.

Терміни проведення конкурсу поки не оголосили. 

Згідно з положенням, керівника цієї структури буде призначати, контролювати і звільняти міський голова Києва (він же голова КМДА) Віталій Кличко. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У січні Україна поліпшила показники в індексі сприйняття корупції від міжнародної антикорупційної організації Transparency International Ukraine (СРІ).


13 липня ухвалили рішення про те, що в КМДА створять департамент з питань запобігання та виявлення корупції. Наразі ще невідомо, у яку суму буде обходитися платникам податків утримання нового структурного підрозділу міськдержадміністрації.


Реформи, спрямовані на усунення корупції, є одними з головних вимог ЄС для вступу України до Євросоюзу. На початку 2022 року Transparency International надала рекомендації, які допомогли б Україні поліпшити індекс сприйняття корупції. Жодну з цих рекомендацій не реалізували повністю, чотири виконали частково, а одну не виконали зовсім, кажуть дослідники.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі