«Укрзалізниця» з 26 липня розширює перелік напрямків, квитки на які продаватимуть лише онлайн, щоб боротися з квитковими шахраями.

У листопаді такий крок запровадили для потяга з Києва до Варшави – найбільш популярного міжнародного сполучення.

Тепер із перекупницькими схемами хочуть боротися на рейсах із Києва й Харкова до Хелма (потяги 23/24, 19/20, 93/94) і з Києва, Одеси, Запоріжжя й Харкова до Перемишля (потяги 36/35, 32/31, 73/74, 53/54 і 89/90), а також із Києва до Кишинева (№351К/351Л).

На відміну від потяга до Варшави, квитки можна придбати не тільки в застосунку «Укрзалізниці», але й на інших онлайн-сервісах: сайт й офіційні чат-боти.

Крім того, повернути квитки на ці напрямки (крім квитків із Києва до Перемишля й Кишинева) можна буде лише через каси.

В «Укрзалізниці» додали, що квитки на потяги Київ – Відень, Чоп – Відень, Мукачево – Кошице, Мукачево – Будапешт поки що продають і повертають лише в касах, бо інтеграція з партнерами-залізницями ще триває.

Продаж на квитки міжнародних рейсів починають за 20 днів. На потяг з Києва до Варшави відкривають щодня, о 9:00, а на інші напрямки – о 8:00.

Крім того, зафіксували час, через який квитки мають повертатися в продаж після повернення. Якщо пасажири повернули їх більше, ніж за добу до відправлення потяга, то квитки повертатимуться в продаж о 10:00 за дві доби до відправлення. Якщо пасажири здали квитки в день, коли потяг уже рушає, то квитки повернуть у продаж за 30 хвилин із моменту повернення.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У травні 2023-го чеська компанія RegioJet відкрила непрямі залізничні перевезення з Праги до чотирьох міст України: Дніпра, Запоріжжя, Полтави й Харкова. Пізніше RegioJet анонсували залізничні рейси з Києва до Берліна у 2024 році.

Але пасажири почали скаржитися на єдиний квиток RegioJet з України до Праги. Чеський перевізник власноруч купує квитки на українські потяги, як це може зробити будь-який пасажир, і перепродає клієнтам, підтвердили The Village Україна в «Укрзалізниці». Через високий попит RegioJet іноді не вдається викупити квитки, через що українським пасажирам скасовують рейси.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі