Чеська компанія RegioJet планує відновити залізничні рейси з Києва до Берліна у 2024 році, розповідає власник компанії Радім Янчура в інтерв’ю Forbes.

Також планують запустити рейси з Києва до Ганновера через Лейпциг і Дрезден. За словами Янчура, до Німеччини їздять «набагато більше» українців, ніж до Чехії.

Крім того, до кінця 2023 року компанія хоче подовжити маршрут Прага – Кошице (Словаччина) до Чопа Закарпатської області, а в перспективі – до Мукачева. Поки що до Мукачева прокласти маршрут складно, бо ділянка колії від Чопа не електрифікована.

Зараз потяги RegioJet курсують з України до польського Перемишля у співпраці з «Укрзалізницею». У компанії планують додати ще один потяг і збільшити щоденне завантаження до 800 пасажирів (зараз воно складає від 300 до 500 пасажирів).

Також зараз обговорюють з «Укрзалізницею» можливість заїзду чеських потягів до станції «Мостиська-2» у Львівській області. Янчур додав, що до кінця 2024 року пасажиропотік українського ринку прагнуть збільшити втричі, до 500 000 пасажирів на рік.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Потяг із Києва до Берліна вже курсував до 2012 року, але німецька залізниця збільшила вартість проїзду територією Німеччини. Унаслідок цього маршрут став збитковим, його закрили.


RegioJet – це приватний перевізник, що здійснює залізничні й автобусні перевезення територією Угорщини, Австрії та Німеччини. У травні компанія відкрила непрямі залізничні перевезення з Праги до чотирьох міст України: Дніпра, Запоріжжя, Полтави й Харкова.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі