Кияни можуть оплатити проїзд у муніципальних автобусах за допомогою свого iPhone або Apple Watch. Користувачі також можуть увімкнути «Експрес-режим», що дозволить оплачувати проїзд в один дотик без потреби розблоковувати пристрій чи виводити з режиму сну, пишуть у КМДА.

Щоб підключити цю функцію, користувачам потрібно додати кредитну або дебетову картку, що відповідає вимогам, до Apple Wallet. Потім вони можуть увімкнути режим «Експрес-проїзд», виконавши такі дії:

  •  Відкрити програму «Гаманець» на iPhone і вибрати картку.
  • Натиснути кнопку «Більше» (…), а потім – «Дані картки».
  • Натиснути «Параметри експрес-проїзду».
  • Вибрати бажану кредитну або дебетову картку.

Користувачі зможуть використовувати свій iPhone для оплати проїзду в наземному громадському транспорті до п’яти годин, навіть якщо пристрій розряджений, завдяки резервному живленню.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Система безготівкової оплати в маршрутках пропрацювала менше двох місяців. Перший і єдиний маршрут №444, що курсує від Виставкового центру до вулиці Метрологічної, відмовився від впровадження безготівкового проїзду.


У Києві будуть тестувати електронний квиток у маршрутках, пообіцяли в комунальному підприємстві «ГІОЦ» наприкінці травня. Нововведення впровадили лише на одному маршруті – №444.


Із кінця жовтня 2022 року оплата карткою працює на всіх видах комунального громадського транспорту.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі