Після закінчення війни Україна відмовиться від призову в армію в тому вигляді, у якому він є зараз, і розвиватиме професійну армію, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив на нараді з членами уряду та представниками ЗСУ.

Професійна армія стане основою оборони, відзначив Шмигаль. Водночас планують створити два компоненти резерву. Усі військовозобов’язані постійно проходитимуть обов’язкові навчання за визначеними військовими спеціальностями.

Сили безпеки й оборони переведуть на стандарти НАТО в усіх аспектах – від техніки та зброї до планування й аналізу, каже прем'єр-міністр.

Крім того, запускатимуть нові програми та проєкти з виробництва зброї та техніки. Так, приватний бізнес має стати повноцінним партнером держави у воєнно-промисловому комплексі, вважають в уряді.

За словами Шмигаля, уряд планує створити нову систему оборонних закупівель, яка включатиме взаємодію з міжнародним партнерами та довгострокове бюджетне планування.

«Ми будуємо нову країну, яка має бути безпечною та захищеною», – сказав прем'єр-міністр.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Україні також хочуть цифрувати процедуру отримання статусу учасника бойових дій і реформувати військово-лікарську комісію.

Крім того, у «Дії» має з’явитися електронний військовий квиток. Як його впроваджуватимуть і як працюватиме сервіс, поки що не відомо. Поява цифрового військового квитка не передбачає, що повістки надходитимуть через «Дію», пояснювали в Мінцифри.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі