Військово-лікарську комісію реформують і цифровізують до кінця 2023 року, повідомив голова комітету Верховної Ради з питань здоровʼя нації Михайло Радуцький в інтервʼю «Укрінформу».

За два місяці Мінцифри має закінчити розробку проєкту з цифровізації ВЛК й презентувати його, відзначив Радуцький.

«Мета сервісу в тому, щоб людина могла отримувати через умовну «Дію» всі потрібні цифрові документи й довідки, щоб вони автоматично вносилися в систему й були доступними для лікарів», – пояснює Радуцький.

Крім того, у межах реформи розширять можливість утворювати ВЛК не тільки при військовому шпиталі, а й у комунальних або державних медичних закладах.

«Ми хочемо, щоб він [законопроєкт про реформування ВЛК] був ухвалений якнайшвидше, бо наші військові не заслуговують на те, щоб із пораненнями о п’ятій ранку йти на ВЛК, стояти в черзі, і не факт, що в них вдасться пройти комісію за один день. Це катастрофа», – відзначив Радуцький.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Цифровізацію військово-лікарської комісії Мінцифри анонсувало в січні 2023-го. Під час реформи ВЛК планують не тільки автоматизувати процеси й запровадити електронний документообіг між військовими закладами, а й надати можливість реабілітації поряд із місцем проживання, попрацювати над якістю сервісу й безбар’єрністю лікарень і провести професійну перепідготовку лікарів, відзначали в міністерстві.


У березні 2023-го запустили «правовий навігатор» для поранених військових. За допомогою платформи військові, які отримали поранення, зможуть дізнатися про «те, що чекає на них на кожному етапі системи»: процедури, документи, права й можливості.


В Міноборони також анонсували «цифровий» військовий облік. Військовий квиток має з’явитися в «Дії», водночас повісток у сервісі не буде, розповідав в інтерв’ю The Village Україна керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислав Банік.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі