Біля клубу ∄, що на Кирилівській,41, невідомі напали на київського дизайнера Костянтина Омелю, який належить до спільноти ЛГБТК+, повідомляють в Instagram-stories клубу.

Напад стався в неділю, 2 липня, близько 20:00. У клубі нападників описують як «агресивно налаштованих молодих людей». Напередодні нападу охорона закладу попросила їх залишити територію, але вони продовжили стояти біля входу в клуб.

На вулиці один із членів групи побачив дизайнера Костянтина Омелю, який заходив у заклад, і вчинив щодо нього акт насильства, кажуть у клубі. Внаслідок нападу Омеля втратив свідомість і був непритомним протягом тривалого часу, додають там.

Після цього нападники негайно залишили місце події, а охорона надала дизайнеру допомогу. Поки що нападників не вдалося ідентифікували, відомо лише, що у групі було десять чоловіків і три жінки. Усіх, хто володіє інформацією про них, просять писати в Instagram клубу на Кирилівській.

У організації «Гей-Альянс Україна» підтверджують: із постраждалим зв’язалися, і Костянтин Омеля підтвердив, що напад скоїли через гомофобію. Насильство задокументували випадкові свідки, і дизайнер звернувся із відповідною заявою до поліції.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У середині червня бренд Omelia випустив дроп на підтримку ЛГБТ-спільноти. До випуску колекції дизайнер приурочив свій камінг-аут.


Наприкінці червня 2022 році біля ЛГБТ-клубу Versace на Липках напали на двох представників спільноти – хлопця-гея Олексу та трансгендерну дівчину ШерілУ більшості країн світу в червні відзначають місяць ЛГБТ-прайду, або місяць гордості.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі