Біля ЛГБТ-клубу Versace на Липках напали на двох представників спільноти – хлопця-гея Олексу та трансгендерну дівчину Шеріл, повідомляє KyivPride.

Напад стався ввечері 25 червня під час інтерв’ю іноземним журналістам, яке давав Олекса (його хлопець Роман, військовий, загинув на фронті на Харківщині).

«До них підійшла група молодиків і намагалася завадити дати інтерв’ю. Після того, як їм це не вдалося, молодик вдарив Олексу в щелепу. З його слів, їм не сподобалося, що він був на підборах і загалом належав до спільноти. За Олексу почала заступатися його подруга, трансгендерна дівчина, блогерка Шеріл. У відповідь отримала в обличчя перцівкою та три удари», – розповіли в KyivPride.

Представник організації, який був у клубі в цей момент, викликав поліцію та швидку. Поліція приїхала, постраждалі склали заяви на порушників.

Поліція знайшла групу нападників і повернула до місця подій. За даними KyivPride, вони пів години стояли біля клубу та висловлювали гомофобні образи на адресу відвідувачів клубу. Поліція цьому ніяк не протидіяла, кажуть в організації.

У результаті поліція затримала лише одного нападника, на якого вказав Олекса. Іншого нападника, який вдарив Шеріл, разом з іншими представниками групи поліція попросила пішки прийти до відділку по вулиці Московській.

Після нападу Олексі довелося «зашивати нижню губу».

Напад було зафіксовано на відеокамеру японського посольства, розташованого біля клубу. У KyivPride планують опублікувати це відео.

Організація також звернулася до Нацполіції з вимогою розслідувати цей злочин як гомофобний і трансфобний, притягнути нападників до відповідальності, а також поліцейських, що відпустили нападників з місця злочину.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: KyivPride