Сміттєзвалище у львівському парку «Залізна вода» перетворили на квітник, розповіли «Хмарочосу» в ГО «Плато». Це допоможе відновити родючість ґрунту й поліпшить біорізноманітність.

Простір садівництва й городництва «Розсадник» активісти й міська влада створюють у парку з 2021 року. Раніше територія саду-городу належала міському квітковому господарству.

За перші дві толоки активісти зібрали й вивезли з простору понад сотню мішків відходів. На прибраній території почали вирощувати городину й декоративні рослини, а також проводити різні офлайн-заходи.

У «Розсаднику» розрівняли територію, заповнили ділянку площею 120 м² компостом із міської станції й висадили понад 130 саджанців рослин, каже співкоординаторка простору Анжеліка Зозуля.

Волонтери вже вивезли гору відходів довжиною в 40 метрів восени 2022 року. Прибирання обійшлося ГО «Плато» майже у 80 тисяч гривень, кажуть активісти.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У квітні 2023-го у Львові почали висаджувати «кліматичні дерева», які допомагають місту адаптуватися до змін клімату. Ідея висадити «кліматичні дерева» належить активістам ГО «Плато». На осінь озеленити «кліматичними деревами» також планують проспекти Шевченка, Шухевича й Городоцької – там, де це буде можливо.

ГО «Плато» також випустили посібник, що допоможе облаштувати міські сади й городи. Туди ввійшли десять DIY-ідей для містян щодо вирощування рослин, раціонального використання ресурсів, підтримку біорізноманіття й зонування просторів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: ГО «Плато»