Екоактивісти створили посібник, що допоможе облаштувати міські сади й городи.

Туди ввійшли десять DIY-ідей для містян щодо вирощування рослин, раціонального використання ресурсів, підтримку біорізноманіття й зонування просторів.

Там можна дізнатися, як розробити високу, теплу чи спіральну грядку, компостер, збірник для дощової води, водопроникну садову доріжку, різнотрав’я, будиночок для комах, садові меблі, перголу (різновид садового накриття з повторюваних арок, що створює затінок від сонця).

Будиночок для комах. Скриншот із посібника

Більшість цих рішень є також природоорієнтованими й допомагають в адаптації до наслідків кліматичної зміни, кажуть автори посібника.

Переглянути й завантажити посібник можна за посиланням. 

Цей посібник розробили ГО «Екомісто Чернігів» у партнерстві з ГО «Плато», EcoVisio й Internationaler Arbeitskreis за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та фонду EVZ.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Українців закликали долучатися до ініціативи «Сади перемоги» у квітні 2022 року. Організатори спонукають створювати «Сади перемоги» навіть на найменших клаптиках землі, зокрема й на балконах і прибудинкових ділянках. Представники аграрного бізнесу можуть допомогти насінням, добривом, технологіями вирощування, пальним й технікою для оброблення землі, а також обладнанням для перероблення й зберігання продуктів.


ГО «Місто-сад» пропонує всім охочим насіння базових культур: зелень, кабачки, горошок, огірки. Для того, щоб його отримати, треба зайти на сайт і натиснути «Отримати насіння», невдовзі його надішлють.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі