Оренда однокімнатних квартир у Києві подорожчала на 11%, свідчить статистика Bird.

Там зауважують, що, як порівняти з минулим місяцем, медіана ціни на оренду зросла в усіх сегментах квартир, але щодо однокімнатних – найбільше. Оренда двокімнатних квартир здорожчала на 3%, а трикімнатних – на 8%.

У середньому орендувати однокімнатну квартиру коштує 10 000 гривень, двокімнатну – 14 000 гривень, трикімнатну – 24 900 гривень.

Попри майже щоденні атаки на Київ, вартість оренди в травні почала рости й цей ріст прогнозований: протягом останніх кількох місяців ринок стабілізувався й на нього вже не впливають нічні обстріли, сезонність і коливання курсу, відзначають експерти Bird.

Для порівняння, у травні 2021 року, два роки тому, вартість оренди в Києві становила в середньому 11 000 гривень для однокімнатних квартир, 18 800 гривень для двокімнатних квартир, 36 300 гривень – для трикімнатних.

Крім того, медіана ціни оренди на дво- й трикімнатні квартири збільшилася за місяць у Львові (на 5% і 6% відповідно). Ціни на оренду однокімнатних квартир не зросли. Зараз орендувати однокімнатну квартиру коштує 15 000 гривень, двокімнатну – 16 800 гривень, трикімнатну – 20 000 гривень.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На початку травня ринок оренди житла в Києві і Львові стабілізувався на довгий період уперше з початку повномасштабного вторгнення, аналізували в Bird на початку травня.


Bird – це застосунок для пошуку оренди квартир у Києві, Лондоні й Львові, незабаром має бути запуск у Варшаві. Квартири в застосунку можна шукати за допомогою 3D-карти, також Bird розпізнає фейкові оголошення й попереджає про них користувача.


Український сервіс Bird створив дизайнера інтерʼєру зі штучним інтелектом. Редакція The Village Україна протестувала ШІ-дизайнера на дев’яти квартирах, які зараз здають в оренду в Києві. Показуємо, що з цього вийшло, і розповідаємо, як технологія може змінити ринок нерухомості, на думку розробників.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі