Ринок оренди житла в Києві і Львові стабілізувався на довгий період уперше з початку повномасштабного вторгнення, ідеться в статистиці Bird.

На нього вже не впливають нічні обстріли, сезонність і коливання курсу, кажуть у Bird. Ціни рівномірно й повільними темпами зростають, лише у квітні фіксували незначний ріст цін на трикімнатні квартири: на 3% у Києві й 1,6% у Львові.

Київ

Медіанна ціна на оренду однокімнатних квартир станом на кінець квітня 2023-го становить 9 тисяч гривень. Медіана на двокімнатні квартири в Києві становить 13 тисяч гривень, а на трикімнатні – 20,6 тисячі гривень.

Львів

Медіанна ціна на однокімнатні квартири у Львові становить 15 тисяч гривень, на двокімнатні – 16 тисяч, а три кімнатні – 18,9 тисячі гривень.

У Bird кажуть, що зростання факторів стабільності в економіці може призвести до росту цін на оренду житла й повернення сезонності, однак поки що власники нерухомості «з розумінням ставляться до орендарів».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Bird – це застосунок для пошуку оренди квартир у Києві, Лондоні й Львові, незабаром має бути запуск у Варшаві. Квартири в застосунку можна шукати за допомогою 3D-карти, також Bird розпізнає фейкові оголошення й попереджає про них користувача.


Український сервіс Bird створив дизайнера інтерʼєру зі штучним інтелектом. Редакція The Village Україна протестувала ШІ-дизайнера на дев’яти квартирах, які зараз здають в оренду в Києві. Показуємо, що з цього вийшло, і розповідаємо, як технологія може змінити ринок нерухомості, на думку розробників.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі