Київрада провалила голосування за перейменування Повітрофлотського проспекту, повідомив член комісії з перейменувань Тиміш Мартиненко-Кушлянський.

Фото: Ксенія Семенова

За його словами, депутати не проголосували ні за, ні проти перейменування. Голосування блокувала фракція «Європейської солідарності».

Мартиненко-Кушлянський вважає, що настав «політичний параліч» щодо перейменування Повітрофлотського проспекту.

Він також додав, що перейменування проспекту Правди, який також пропонували назвати проспектом Європейського Союзу, поки що на розгляд не виносили й не планують.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Партія «Європейська солідарність» створила рекламну кампанію, щоби вплинути на голосування щодо перейменування Повітрофлотського проспекту в застосунку «Київ Цифровий», дослідив рух «Чесно».

«Європейська солідарність» закликала перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект Європейського Союзу. Водночас активісти й експертна комісія наполягали на назві «Повітрянофлотський проспект». Голоси розділилися з невеликим відривом (38% і 30% відповідно на користь «Повітрянофлотського»). Назву «Повітрянофлотський проспект» підтримали на голосуванні в «Києві Цифровому» майже 17 тисяч киян. За словами активістів, які спочатку пропонували залишити старі назви для проспекту й однойменної вулиці, перейменування є «спробою притягнути назву проспекту «за вуха» до комуністичної ідеї».

Також проспектом Європейського Союзу пропонують назвати проспект Правди. Як зазначила депутатка Аліна Михайлова, проспект із такою назвою має з’явитись у районі, який має багато смислових зв’язків з Європою: житловий масив «Варшавський» і майбутня станція метро «Варшавська», поруч проспекти Свободи, Георгія Гонгадзе, Василя Порика, вулиці Родини Крістерів і Всеволода Змієнка.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі