Біля входу на станцію метро «Житомирська» почали демонтувати МАФи площею в 700 м², встановлені з порушеннями, повідомляє КМДА.

«Попри те, що перехід до станції метрополітену наразі не працює, розміщення такої торгової споруди в столиці є неприпустимим. Це має неестетичний вигляд і загромаджує громадський простір», – каже директор департаменту міського благоустрою КМДА Михайло Буділов.

Утім, департамент міського благоустрою КМДА ще у травні 2023 року зазначав, що МАФи, встановлені впритул до станції метро, є законними.

Паралельно з демонтажем МАФів біля «Житомирської» міська влада проводить благоустрій території вздовж Берестейського проспекту.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Голова Громадської ради при КМДА Геннадій Кривошея звернув увагу на те, що МАФи затуляють прохід до метро й цим порушують правила, ухвалені Радою оборони Києва влітку 2022 року. За цими правилами, усі тимчасові споруди біля станцій метро й зупинок громадського транспорту, які перешкоджають доступу до укриттів і сховищ, мають бути переміщені на інші локації.


У Києві станом на березень 2023 року демонтували МАФи поряд із щонайменше сімома станціями метро, як-от: «Житомирська», «Політехнічний інститут», «Героїв Дніпра», «Берестейська», «Кловська», «Голосіївська» й «Дружби народів», повідомляли в департаменті благоустрою КМДА.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: КМДА