Забруднені ділянки річок Либідь і Почайна в Києві спільно очистили від сміття активісти й комунальники, повідомляє начальник КМВА Сергій Попко.

Каналізаційні води, пластик, шини, будівельні й промислові відходи річок забруднювали Дніпро, через що знижувалася якість і кількість питної води, а також відбувалося знищення флори й фауни, пояснили в КМВА. Крім того, під час повені сміття з річок Либідь і Почайна переповнювало колектори, що руйнувало інфраструктуру. 

«Тепер у чистих водах цих річок можна побачити риб і зустріти диких качок з виводками. Для киян чисті річки – це здоров’я. Особливо влітку, коли спека розігріває асфальт і бетон до надвисоких температур», – кажуть у КМВА. Там запевняють, що тепер системно очищуватимуть від бруду й інші річки міста.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Річище річки Почайна почали відновлювати в листопаді 2021 року. Тоді з дна дістали бетонні плити, щоби відновити геометрію річки, а очищені береги стали частиною парку «Почайна».

За відновлення природного русла Почайни в Києві та створення парку навколо неї боролися шість років. Розповідаємо, що це за річка і яким буде майбутній парк.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі