Смугу для громадського транспорту облаштували на вулиці Щусєва в Шевченківському районі, повідомляє ініціатива «Пасажири Києва».

Це смуга довжиною 1,2 кілометра. Її виділили розміткою й дорожніми знаками по обидві сторони вулиці від станції метро «Сирець» до станції «Дорогожичі». Це має прискорити рух тролейбусів №16, 23, 35 й автобуса №47.

«Пасажири Києва» кажуть, що раніше крайня права смуга була повністю запаркованою, що зменшувало пропускну здатність ділянки як для громадського транспорту, так і для приватних автомобілів.

Позначена на мапі ділянка, де облаштували смугу громадського транспорту

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Виділені смуги для громадського транспорту – це відокремлені смуги, якими можуть користуватися тільки пасажирські автобуси чи тролейбуси, але не приватні автомобілі. Такі смуги потрібні, щоб громадський транспорт не залежав від заторів на дорогах і дотримувався графіку.

За попередні роки в Києві смуги для громадського транспорту облаштували на близько 40 вулицях. Але у 2022 році, з початком повномасштабної війни, ця робота призупинилася. Утім, у «Центрі організації дорожнього руху» обіцяли облаштувати виділені смуги ще на 28 вулицях.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: «Пасажири Києва»