У Києві мають облаштувати смуги для громадського транспорту ще на 28 вулицях, повідомив начальник служби організації дорожнього руху «Центру організації дорожнього руху» Микола Онищенко.

За його словами, «Центр організації дорожнього руху» вже розробив схеми для влаштування таких смуг на 28 магістральних вулицях Києва загальною протяжністю 54 кілометри.

Смуга для громадського транспорту. Фото: КМДА

Після того, як їх погодить Патрульна поліція й затвердить департамент транспортної інфраструктури КМДА, почнуть встановлювати дорожні знаки й робити розмітку.

У ЦОДР не уточнили, чи це відбудеться у 2022 році або вже у 2023-му.

Загалом, за словами Онищенка, згідно з дорученням департаменту транспортної інфраструктури у 2022 році планували зробити виділені смуги на 30 магістральних вулицях містах.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Виділені смуги для громадського транспорту – це відокремлені смуги, якими можуть користуватися тільки пасажирські автобуси чи тролейбуси, але не приватні автомобілі. Такі смуги потрібні, щоб громадський транспорт не залежав від заторів на дорогах і дотримувався графіку.

За попередні роки в Києві смуги для громадського транспорту облаштували на близько 40 вулицях. Але у 2022 році, з початком повномасштабної війни, ця робота призупинилася.

Облаштування смуг для громадського транспорту – одна з цілей, які ставить перед собою ініціатива «Пасажири Києва». Ми розповідали про інші завдання цього обʼєднання, що мають сприяти розвитку громадського транспорту.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі