Київські заклади преміумкласу працюють у комендантську годину, зокрема й під час постійних обстрілів Києва в травні, а також повітряної тривоги. Ці заклади відвідують забудовники, чиновники й правоохоронці, ідеться в розслідуванні «Української правди».

Журналісти видання перевірили, чи справді працюють заклади Frou Frou й Biarritz у ніч із 3 на 4 червня.

Біля ресторану Biarritz за 15 хвилин до закінчення комендантської години була повна парковка (на дверях закладу написано, що він працює до 23:00). Після початку комендантської години гості закладу можуть зайти туди з двору, свідчить розслідування. Біля закладу помітили, зокрема, директора департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександра Никоряка й забудовника Артура Мхітаряна (Taryan Group).

У ресторанній компанії Enjoy Group, до якої входять ресторани Frou Frou й Biarritz, на запит редакції The Village Україна відповіли, що заклади не працювали під час комендантської години. На прохання пояснити фрагменти розслідування, у яких вказані докази, що, попри зачинені входи, заклади приймають гостей через задні входи, у компанії відповіли: «Ми не можемо прокоментувати поведінку сторонніх людей на вулиці, які щось шукають, адже гості Biarritz розійшлися до 23:00. Усередині ресторану темрява, і ресторан не працює. Запарковані вулиці – цілком звична ситуація для центру столиці, тому ми не бачимо нашої причетності й відповідальності за тих людей, які перебувають не вдома після 00:00».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Під час комендантської години, яка триває в Києві із 00:00 до 05:00, перебувати на вулиці та в інших громадських місцях заборонено. Виходити на вулицю під час комендантської години можна тільки в разі повітряної тривоги, щоб дістатися найближчого укриття.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі