У Києві відкрили мурал на честь «Запорізького месника», який збив 7 російських літаків із ПЗРК «Ігла» в Запорізькій області з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, повідомляють у МВС.

Фото: Ярослав Друзюк для The Village Україна

На відкритті повідомили імʼя військовослужбовця: це наймолодший Герой України, 20-річний Роман Гломба із села в Івано-Франківській області. У 19 років він пішов на строкову службу до Нацгвардії й продовжує захищати Україну.

Фото: МВС

На муралі зображений месник, який нанизує на голку збиті російські літаки. Ідею належить команді Charity Hub і фронтменту гурту «Антитіла» Тарасу Тополі.

На стінописі також зобразили QR-код: відсканувавши його, можемо зробити донейт на дрони. Під час презентації муралу анонсували збір на три мільйона гривень на ударні й розвідувальні дрони для бригад «Гвардії наступу».

Мурал можна знайти на вулиці Ярославській напроти закладу First Point. Його створили художники Олена Нойна (Noyna) та Віталій Гідеван (Gide1).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Роман Гломба має позивний «Бандит», пише УП. Станом на кінець травня 2022 року він збив три літаки впродовж півтора місяця, повідомляли в Нацгвардії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі