У колишньому будинку культури Львова відкрили Urban Camp Lviv для переселенців, де популяризуватимуть вуличні культури, зокрема музику, танці й спорт.

Простір ревіталізували й облаштували там тимчасове житло хостельного типу, яке має душові, кухні й дитячі ігрові куточки. Спільні приміщення переобладнали для проведення майстер-класів, батлів і фестивалів.

Там можуть проживати до 100 ВПО, урбан-простір має укриття. Крім того, створили спортивні локації, а також відреставрували мозаїку й люстри.

Команда, яка облаштувала простір, розповідає, що поєднання житла з вуличними культурами дозволяє переселенцях швидше адаптуватися в новому середовищі, особливо дітям.

Після перемоги простір планують розвивати як міську платформу з вуличних культур, додаючи спортивні й творчі локації. Своїм прикладом також хочуть показати, як подарувати друге життя закинутим пам’яткам модерністської архітектури. У просторі вже провели перший івент – фестиваль вуличних культур.

Проєкт реалізували реалізували платформа з розвитку й просування вуличних культур Street Culture й офіс міського розвитку Urban Reform за підтримки Данської громадської організації вуличних культур Game. Кемп увійшов до мережі молодіжних просторів «Твори!»

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У 2022 році у Львові відкрили початкову локацію Urban Camp, яка прийняла більше 500 людей. Тепер проєкт перезапустили й масштабували.


Street Culture відкрили урбан-парки в Києві й Харкові, а тепер волонтерять – від сходу до Львова. Зокрема, до Львова перевезли харківський паркур-центр Prokach. Ми розповідали про те, як чемпіони з вуличних культур запустили волонтерські ініціативи в різних містах України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі