У сервісних центрах МВС змінили умови проходження іспитів на отримання водійських прав. Ці зміни мають на меті «виключити фактору впливу екзаменаторів чи сторонніх осіб на результати іспитів, а також розширення інструментів для оскарження результатів».

Простіше кажучи, МВС намагається протидіяти корупції. 

 Зокрема, під час проходження теоретичних іспитів у кабінетах збільшать кількість камер спостережень. 

«Можна буде і почути, і побачити з різних ракурсів усе, що відбувалось під час іспиту – у класах для теорії більше не буде «сліпих зон», – кажуть у МВС. Чотири камери забезпечать перехресне знімання та додатково фіксуватимуть і звук у приміщенні.

 В автівках категорії В для практичних іспитів буде по два реєстратори, камера з кутом огляду салону на 360 градусів.

 Записатися на практичний іспит можна буде онлайн. Відтак, відвідувати сервісний центр треба буде лише раз – у день іспиту.

 Оскаржувати результати тепер можна буде протягом 30 днів, а не трьох, як було раніше.

Усі ці зміни мають відбутись до кінця 2023 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У липні 2022-го в Україні почали працювати нові правила отримання водійського посвідчення. Внутрішній теоретичний іспит в автошколі скасували, натомість після навчання треба скласти іспит у сервісному центрі МВС, отримавши Свідоцтво про закінчення теоретичної підготовки. Лише після цього можна починати практичний курс.


Також теорію правил дорожнього руху для складання іспиту на водійські права можна буде опановувати самостійно або з репетитором, для цього не обовʼязково буде відвідувати автошколу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі