Теорію ПДР для складання іспиту на водійські права можна буде опановувати самостійно або з репетитором, для цього не обовʼязково буде відвідувати автошколу, розповів міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в інтервʼю інформаційній агенції «Інтерфакс».

До кінця року МВС планує зробити більш прозорою роботу сервісних центрів, заявив міністр.

Кількість центрів планують скоротити втричі: наразі в Україні працюють 148 таких пунктів, а після оптимізації їх буде 55. До людей з інвалідністю виїжджатимуть мобільні сервісні центри.

Класи й автомобілі обладнають додатковими камерами

Класи, де складатимуть теоретичні іспити, до кінця року обладнають камерами, які внеможливлять існування «сліпих зон». Крім того, камери ідентифікуватимуть обличчя кожної людини, яка прийде складати іспити, відзначив Клименко.

Також до кінця року планують обладнати додатковими камерами майже 150 автомобілів для складання іспитів. Це будуть камери з полем зору 360 градусів, які показуватимуть весь салон: учня, інструктора, планшет, можливі порушення й підказки.

Автомобілі також будуть обладнані трекерами, що визначатимуть маршрут руху. Крім того, під час іспиту робитимуть повний аудіозапис із салону.

Створять новий моніторинговий підрозділ у міністерстві

Для перевірки корупційних фактів створять спеціальний моніторинговий підрозділ у складі міністерства, розповів Клименко.

«Увесь персонал сервісних центрів пройде перевірку на благонадійність, і в тих сервісних центрах, які залишаться працювати на кінець року, ми хочемо бачити саме людей, на яких немає скарг. Змінимо частину менеджменту сервісних центрів»– цитує видання міністра.

Також планують запустити «прозору систему оскарження дій працівників сервісних центрів», зокрема й тих, хто проводить іспити.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У липні 2022-го в Україні почали працювати нові правила отримання водійського посвідчення. Внутрішній теоретичний іспит в автошколі скасували, натомість після навчання треба скласти іспит у сервісному центрі МВС, отримавши Свідоцтво про закінчення теоретичної підготовки. Лише після цього можна починати практичний курс.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі