На території ландшафтному парку на Львівщині хочуть збудувати сміттєпереробний завод, пише «Суспільне». 

Проєкт планує реалізувати австрійський інвестор Крістіан Чернер, однак жителі громади обурюються, оскільки комплекс передбачає не лише завод, а й полігон відходів.

Регіональний ландшафтний парк «Равське Розточчя», на території якого планують будувати завод, розташований в селі Бір-Кунинський на Львівщині. 

Ландшафтний парк, «Суспільне Львів»

«І хвороби, і повітря, і вода, і на городі в нас нічого не буде, бо буде купа птахів, які руйнують всю городину. Завод буде переробляти пластик, скло і органіку. Ми запитували, куди зникатиме інше сміття. Відповідь – «утилізовуватиметься». Ми знаємо як в Україні сміття «утилізовують». Ми – не Австрія», – каже місцева мешканка Ганна Бурило.

Проте за словами керівниці департаменту архітектури Олени Василько, містобудівною документацією будівництво сучасного комплексу з переробки та утилізації твердих побутових відходів передбачили на східній частині, за межами населеного пункту Бір-Кунинський. «Таке виробництво може бути розміщене з урахуванням певних вимог на цій території», – додала вона. 

Слід розробити детальний план території, каже юристка Ольга Мелень-Забрамна. За її словами, інвестор також повинен розробити ще й звіт з оцінкою впливу на довкілля і лише після затвердження на сесії селищної ради можна буде приступати до подальших кроків з будівництва.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Львові уже будуть сміттєпереробний завод і планують завершити до кінця 2023 року.

У жовтні 2020 року Європейський банк реконструкції та розвитку дозволив нідерландсько-литовському консорціуму WTT-Axis побудувати у Львові сміттєпереробний завод.

Завод планували добудувати до кінця 2022 року, однак не встигли, зокрема, і через початок повномасштабного вторгнення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі