Будівництво сміттєпереробного заводу у Львові планують завершити до кінця 2023 року, повідомляє міський голова Андрій Садовий.

На заводі зможуть переробляти 250 тисяч тонн відходів на рік. «Якщо буде потрібна більша потужність, то технологія дозволить її забезпечити», – додає міський голова Львова.

Уже повністю завершили етап проєктування й виконали 25% будівельних робіт. Далі планують почати монтувати обладнання. Роботи виконує польська компанія Control Process S.A., яка вже працювала над подібним заводом у польському Ольштині.

Паралельно з будівництвом заводу у Львові працює станція компостування харчових і садово-паркових відходів, а також триває рекультивація Грибовицького полігону.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У травні 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі, куди вивозили сміття зі Львова, сталася пожежа. Під завалами загинули троє рятувальників. Звалище закрили, а у Львові накопичувалися тонни сміття, яке місяцями не могли утилізувати, тож частину вивозили до інших областей України.

У жовтні 2020 року Європейський банк реконструкції та розвитку дозволив нідерландсько-литовському консорціуму WTT-Axis побудувати у Львові сміттєпереробний завод.

Завод планували добудувати до кінця 2022 року, однак не встигли, зокрема, і через початок повномасштабного вторгнення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Андрій Садовий