Громадський транспорт Києва з 22 травня довозитиме пасажирів до найближчого укриття в разі повітряної тривоги, повідомили у КМВА.

«Київпастранс» і приватні перевізники мають зупинятися біля найближчого укриття. Відповідне рішення ухвалила Рада оборони Києва.

Водій транспорту має сказати, де розташоване найближче укриття. Це може бути підземна станція метро, підземний перехід, укриття в будинках, додають у КМВА. Контролювати, чи зупиняється громадський транспорт біля найближчого укриття, буде патрульна поліція. 

Також із 22  травня заборонять заїзд великогабаритного транспорту до Києва під час повітряної тривоги. Ідеться про вантажний транспорт загальною масою понад 4,5 тонни.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


З 1 серпня наземний громадський транспорт у Києві під час повітряної тривоги повинен зупиняти рух. Передбачається, що пасажири на цей час ховатимуться в укриттях. Проте приватні перевізники не дотримувалися заборони зупинятися під час тривог і перевозили пасажирів, коли комунальний транспорт стояв через рішення КМДА.

Ми пояснювали, чому це погана ідея. Ми також говорили про це з першим заступником голови КМДА Миколою Поворозником і запитували, чому вирішили ухвалити таке рішення.


Три петиції до Київради про скасування зупинки транспорту під час тривог набрали необхідну кількість голосів, однак не були підтримані транспортною комісією Київради та міським головою. Четверта петиція перебуває на розгляді.


Поліція має зупиняти не лише комунальний транспорт, але й маршрутки під час повітряної тривоги, заявляли в КМДА наприкінці квітня. Але на практиці приватні перевізники продовжують рух.

У травні також стало відомо, що ДСНС не вимагає від міст зупиняти громадський транспорт під час повітряних тривог.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі