Після 2035 року у Львові заборонять пасажирські автобуси на дизельних і бензинових двигунах, пише «Центр транспортних стратегій» з посиланням на заяву керівника департаменту мобільності міської ради Олега Забарила. 

Забарило презентував план розвитку електромобільності міста до 2035 року на Всеукраїнському форуму міської мобільності у Львові. Згідно з ним, місто планує перейти на електричні автобуси. 

«Увесь рухомий склад міських автобусів має бути без двигуна внутрішнього згорання. У нас є низка проєктів, у межах яких ми плануємо придбати електробусів», – сказав керівник департаменту мобільності. 

План Львова синхронізується із законопроєктом, який ухвалили на початку березня 2023 року. Згідно з ним, після 2036 року всі дизельні автобуси потрібно буде замінити на альтернативний транспорт, зокрема електроавтобуси. 

Після 1 січня 2028 року містам не можна закуповувати більш як 50% дизельних автобусів. Натомість, потрібно буде закуповувати електробуси чи автобуси на газу або водні. Від 2030 року міста взагалі не зможуть купувати дизельний транспорт.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У грудні 2022 року в Мадриді зняли з маршрутів останні 12 дизельних автобусів, тепер місто послуговується лише транспортом на зрідженому газі й електробусами, які вважають більш екологічними.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі