На автомобільних дорогах України з 28 квітня відновлять роботу камери автоматичної фіксації правопорушень, повідомляє перший заступник начальника Патрульної поліції Олексій Білошицький.

Загалом запрацюють 39 комплексів, чотири нові прилади після початку повномасштабного вторгнення встановили в Дніпрі й Кременчуці. Усі прилади допомагають фіксувати найрозповсюдженішу причину ДТП – перевищення швидкості.

У Києві працюють два комплекси: на Голосіївському проспекті й на вулиці Теодора Драйзера. Ще чотири прилади працюють у Київській області. Повний перелік можна переглянути за цим посиланням.

«Пасажири Києва» додають, що на бульварі Миколи Міхновського (раніше – Дружби Народів) працює поки що єдина в Україна камера фотофіксації, яка не тільки штрафує за перевищення швидкості, а й за рух смугою громадського транспорту.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Системи автоматичної фото- й відеофіксації порушення правил дорожнього руху запрацювали в Україні з 1 червня 2020 року.

Крім того, із 25 січня 2022 року на дорогах Україні працюють так звані «фантомні патрулі». Це автомобілі без розпізнавальних знаків, які фіксують порушення швидкісного режиму в обох напрямках дорожнього руху. Ми пояснювали, як вони працюють.


За пʼять місяців повномасштабного вторгнення в Україні на третину (33,7% ) зменшилася кількість ДТП, як порівняти з аналогічним періодом 2021 року. Майже половина ДТП (45%) сталися через перевищення швидкості, ще 20% аварій спричинило порушення правил маневрування.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі