Від початку року (за 5 місяців) в Україні на третину (33,7% ) зменшилася кількість ДТП, як порівняти з аналогічним періодом 2021 року, повідомляє патрульна поліція.

У ДТП загинули 908 людей, що на 9,3% менше, ніж за такий самий період 2021 року. Травми отримали 6747 людей (у 2021 році травмувалося на 31,8% людей більше).

За словами заступника очільника департаменту патрульної поліції Олексія Білошицького, зменшення рівня ДТП пов’язано зі зменшенням інтенсивності дорожнього руху. Водночас з’явились і нові обставини, що зумовлювали тяжкі ДТП на дорогах: наявність штучних перешкод, необхідних для оборони країни, а також відсутність належних дорожніх знаків.

Майже половина ДТП (45%) сталися через перевищення швидкості, ще 20% аварій спричинило порушення правил маневрування.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Під час війни більш ніж на третину зросла кількість злочинів, пов’язаних із застосуванням зброї, повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко.

Водночас начальник Головного управління поліції Києва Іван Вигівський зазначав, що за 100 днів повномасштабного вторгнення рф рівень злочинності в Києві знизився майже на 50%.

У МВС також повідомляли, що в Україні за час воєнного стану на 10% зросла кількість умисних вбивств, а також почастішали випадки викрадення автомобілів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі