Патрульна поліція Києва має зупиняти громадський транспорт, зокрема й приватних перевізників, аби пасажири мали можливість перейти в укриття, заявив директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук сказав на пресконференції, пише «Укрінформ».

«Приватні перевізники не виконують рішення ради оборони міста. Ми говорили із патрульною поліцією, вони під час повітряної тривоги повинні зупиняти в тому числі приватних перевізників і вимагати від них надання захисту для населення», - сказав Ткачук.

При цьому, на зупинках громадського транспорту мають встановити QR-кодів для того, щоб із телефону можна було зчитати розташування укриттів, які є поруч із цією зупинкою. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


З 1 серпня наземний громадський транспорт у Києві під час повітряної тривоги повинен зупиняти рух. Передбачається, що пасажири на цей час ховатимуться в укриттях. Проте, приватні перевізники не дотримувалися заборони зупинятися під час тривог і перевозили пасажирів, коли комунальний транспорт стояв через рішення КМДА.

Ми пояснювали, чому це погана ідея. Ми також говорили про це з першим заступником голови КМДА Миколою Поворозником і запитували, чому вирішили ухвалити таке рішення.

Три петиції до Київради про скасування зупинки транспорту під час тривог набрали необхідну кількість голосів, однак не були підтримані транспортною комісією Київради та міським головою. Наразі триває збір підписів під четвертою петицією.


195 годин простояв громадський транспорт під час повітряних тривог за шість місяців. За чотири місяці місто втратило 1,3 мільярда гривень від зупинки транспорту під час тривог.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі