Київська міська рада підтримала проєкт рішення про розірвання договору оренди землі із забудовником, що збирався звести розважальний комплекс на Володимирському узвозі, повідомив нардеп і автор проєкту Дмитро Білоцерковець.

Із забудовником розірвали договори оренди двох земельних ділянок на Володимирському узвозі під номерами 4 та 6. Орендарем був бізнесмен російського походження Дмитро Буряк.

У 2003 та 2004 роках місто передало ці ділянки в оренду забудовнику, який у 2023-му активізував спроби їх забудувати, відзначив Білоцерковець. Ділянки розташовані в буферній зоні Софіївського собору та Києво-Печерської Лаври.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Навесні 2023-го забудовник почав розбирати історичні споруди Київського водогону на Володимирському узвозі, зведені у 1872 році. На їхньому місці збиралися будувати розважальний комплекс і канатну дорогу, повідомляв юрист і активіст Дмитро Перов.

Фото: Дмитро Перов

Ще у 2021 році департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю Києва відмовився видавати Буряку дозвіл на будівництво розважального комплексу на Володимирській гірці, під Аркою свободи українського народу (раніше – Арка дружби народів).

На іншій орендованій ділянці, де розташовані історичні будівлі водогону, Буряк збирався звести готель з громадськими приміщеннями й навіть отримав на це містобудівні умови й обмеження.

Ділянки в оренді компаній, повʼязаних із Дмитром Буряком. Зображення: «Наші гроші»

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі