Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва відмовив ТОВ «Етрекс» у видачі дозволу на будівництво розважального центру в Центральному парку культури та відпочинку, свідчать дані Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

ДАБК відмовив, оскільки об’єкт не відповідає вимогам будівельних норм, а забудовник не надав низку потрібних документів. Зокрема, немає інформації щодо внесення проєктної документації до містобудівного кадастру, документів про передачу авторських прав від генпроєктувальника ТОВ «БК «Аскон» до ТОВ «Глобал-Про», даних щодо публікації в ЗМІ про будівництво, позначки міських служб і підписів відповідальних осіб на плані трас інженерних мереж.

Містобудівні дані й обмеження на це будівництво були видані «Етрексу» в березні 2013 року. Улітку 2018 року фірма отримала експертний звіт за цим проєктом, що передбачає зведення двоповерхової будівлі площею 530 квадратних метрів, пишуть «Наші гроші».

Будівництво заплановане на ділянці площею 0,9 га. Поруч в оренді ТОВ «Етрекс» ще дві ділянки (0,22 га і 0,45 га) по вул. Володимирський узвіз, 4 і 6. Їх фірма взяла в оренду у 2003–2004 роках під будівництво адмінбудинку, готелю та розважального комплексу. Строк оренди закінчується у 2028–2029 роках.

У 2020 році «Етрекс» через суд зобов’язав Департамент містобудування та архітектури КМДА надати йому містобудівні умови й обмеження для проєктування готелю з громадськими приміщеннями на ділянці 0,45 га на Володимирському узвозі, 6.

Поруч із 0,76 га «Етрексу» ще 0,75 га (0,14 га та 0,61 га по вул. Володимирський узвіз, 4) перебуває в оренді пов’язаної компанії – ПАТ «Будівельні технології». На одній із ділянок, яку орендує ця компанія, стоять опори мосту через Володимирський узвіз.

Схеми ділянок. Фото: «Наші гроші».

Власниками ТОВ «Етрекс» є ПАТ ЗНВКІФ «Авераж» і ТОВ «Інвестмент менеджмент груп», кінцевим бенефіціарним власником яких є Дмитро Буряк, відомий як розробник будівельних проєктів «DeVision» у Литві й Україні, а також виробник біологічно активних добавок. Керівником «Етрексу» з 2013 року є Юрій Нестерук.

Генпідрядником будівництва є ТОВ «Дана», власниками якого є ПАТ ЗНВКІФ «Авераж» і ТОВ «Трейд-Інвест», які контролює Буряк.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна