Медична система Helsi запустила сервіс термінових онлайн-консультацій з лікарями.

Це 15-хвилинні консультації, де без черг можна отримати повторний e-рецепт, відповіді на запитання щодо власного стану здоровʼя або ж направлення до вузькопрофільного спеціаліста. На термінову консультацію також можна записатися з-за кордону.

У Helsi кажуть, що такі консультації можуть допомогти в багатьох ситуаціях: для екстреного отримання довідки або e-рецепта; у напівекстрених випадках, коли підстав для виклику «швидкої» недостатньо; коли потрібно отримати підтвердження діагнозу чи дізнатися думку іншого експерта в галузі.

До консультації також можна прикріпляти онлайн-довідки лабораторних досліджень.

Як записатися?

Після авторизації в застосунку Helsi потрібно вибрати розділ «Сервіси» й перейти до пункту «Термінова онлайн-консультація». Можна створити зустріч для себе чи рідних.

Система не «відправляє» пацієнтів до лікарів автоматично, медпрацівник самостійно вибирає, чи приймати йому заявку. Якщо жоден із лікарів не підтвердив проведення консультації, заявка автоматично скасується за дві години. Якщо ж прийом перервався, то лікар може завершити консультацію пізніше.

Вартість консультації – 200 гривень. Оплата відбувається лише після повного отримання послуги.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Helsi.me – це сервіс запису на медичні послуги й зберігання медичних даних. Застосунком користуються понад 4,6 мільйона людей, а також  близько 42 тисяч лікарів по всій Україні.


Перехід на електронні рецепти в Україні стартував улітку 2022 року, коли запустили е-рецепт на антибіотики. Восени того ж року за електронним рецептом стали відпускати наркотичні засоби.

Із 1 квітня 2023 року МОЗ запустили нововведення щодо рецептурних ліків – тепер їх можна буде отримати не лише за паперовим, але й за електронним рецептом. Але це не означає розширення переліку рецептурних ліків і не робить усі лікарські засоби рецептурними, пояснювали в МОЗ.

МОЗ у коментарі The Village Україна розповідало, що робити, якщо рецептурні ліки потрібні екстрено і яка може бути відповідальність за відпуск ліків без рецепта.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі